Wat en hoe?

De Tao School  inspireert en traint graag mensen en bedrijven op basis van inzichten en wijsheid uit de Tao-leer en klassieke Chinese technieken zoals I Tjing en Feng Shui. Tao betekent letterlijk ‘het pad’ of ‘de weg’. Het is een universeel principe dat alles omvat, van de creatie van het universum tot menselijke interactie. Als we iets over Tao willen leren, is ons belangrijkste materiaal de Tao Te Ching, een werk gemaakt door Laozi, ook wel bekend als Lao Tzu, een wijsheer die duizenden jaren geleden leefde. De Tao ziet de mens als een eenheid in lichaam, ziel en geest, waarbij Chi de levenskracht is, die door het hele lichaam circuleert en via bepaalde paden stroomt. Om de Chi circulatie te bevorderen ontwikkelden de Taoïsten oefeningen en meditaties, die ze gereflecteerd zagen in de processen van de natuur.

Universal Healing Tao: Ilona Botterweg

universal_healing_taoDoel van de trainingen:

In iedere cel, in iedere hersen cel, in iedere bot/beenmerg/bloed cel CHI te brengen( licht, lucht, leven en liefde/innerlijke glimlach ) d.m.v. Qigong (Energie in beweging brengen) en Neidang (meditaties en eenvoudige alchemistische technieken).
Het doel van mijn lessen is om ons Hart te openen en te leven in geweldloosheid en zuiverheid, zowel naar het zelf als naar de buitenwereld toe,om in ons dagbewustzijn alles volledig met respect en universele liefde te benaderen en zo wordt de Tao Helend. (Healing Tao)

Technieken:

Meditaties, Qigong, Taichi, Fusie van de elementen, Wisdom Qigong , Cosmic Healing, Ijzeren hemd vormen en vooral veel Innerlijke Glimlach ( Dom kijken en niet je best doen) en ademen.
en de Helende Klanken.

In haar dagelijkse lessen geeft zij deze formules door in de vorm van qigong, ademtechnieken en basis Tao meditatie. Zij werkt met de paqua – en interne parel technieken, die verjongend en vitaliserend werken. Er is veel vraag naar haar fertiliteit lessen.
Zij geeft inmiddels jarenlang les ook in Spanje en Tsjechië en is de oprichter van de Tao School.

Motto:
“Graag deel ik met jullie , in gulheid en goedlachsheid, in vitaliteit en vriendelijkheid, in ontroering en openheid. De magie ontstaat in het aanwezig zijn met elkaar. De werkelijkheid is onze grootste leermeester

 

I-Ching: Gerben Hellinga:

gerben-hellingaTjing:
De I Tjing, Het Chinese Boek der Veranderingen, is een duizenden jaren oud orakelsysteem, waar we vragen aan kunnen stellen en waarmee we op
elk gebied problemen aan kunnen pakken.
Als probleemoplosser zoekt de I Tjing altijd naar een strategie waar ALLE betrokkenen baat bij hebben. De I Tjing streeft naar harmonie en zal ons nooit iets aanraden, dat boven onze macht ligt. Het stelt ons in staat het moeilijke gemakkelijk te maken, het zware lichter en het harde zacht.
Het opvolgen van een I Tjing advies, ook als het moeilijk is, is een heel bevredigende ervaring. Je bevindt je op de Weg van het Midden en werkt mee aan het herstellen van de harmonie. Je ziet de veranderingen tot stand komen en hebt er zelf een aandeel in. Het gebeurt in de werkelijkheid en tegelijkertijd is het een innerlijke ervaring.
Zelf werk ik al meer dan veertig jaar met de I Tjing, op den duur ben ik ook anderen gaan helpen. In een consult leg ik de verkregen tekst uit en help ik vraag en antwoord met elkaar te verbinden.

Workshop I Tjing:
De I Tjing kan op allerlei niveaus gebruikt worden: materieel, emotioneel en spiritueel. In de workshop zal ik laten zien hoe de I Tjing geraadpleegd kan worden in het dagelijks leven, bij het maken van (moeilijke) keuzes en in crisis situaties etc. Of  om inzicht en bewustwording tot stand te brengen in allerlei kwesties als:
Conflicten, geldzaken, gezondheid, huizen, huwelijk, kinderen, liefde, moeilijke
keuzes, ontslag, opvoeding, partner, reizen, relaties, ruzies, school, scheiding,
sollicitatie, studie, toekomst, vakantie, verhuizen, verloren voorwerpen, werk, etc.
We behandelen een aantal persoonlijke problemen uit het publiek en stellen gezamenlijk vragen aan de I Tjing van algemene aard.

Fengshui: Lezing: Jinny Thielsch

logo-vital-spaces-2011_webFeng Shui, leven in resonantie met de natuur
Feng Shui betekent letterlijk wind en water: metaforen voor zuurstof en water, onze eerste levensbehoeftes.
Door rekening te houden met de wetmatigheden van de natuur is een Feng Shui ontwerp mensvriendelijk en duurzaam. De ‘energie’ van een kamer, een woning, gebouw of perceel kan daarmee geoptimaliseerd en geharmoniseerd worden, waardoor de kwaliteit van het leven verbeterd wordt en welzijn, humeur, intuïtie, vitaliteit en welvaart van de bewoners of gebruikers toeneemt.
Feng Shui omvat een breed spectrum van disciplines: van het inrichten van landschappen, tuinen, woonhuizen, ziekenhuizen, kantoren,  winkels, hotels, spa’s en wellness, tot aan het ontwerpen van logo’s en huisstijl.
Er wordt zowel gekeken naar ruimte- en kleur-psychologische factoren en naar verstoringen als straling vanuit de aarde of door moderne technologie. En naast de invloed vanuit de kosmos wordt ook de menselijke geschiedenis van een plek in ogenschouw genomen.
In haar lezing legt zij aan de hand van duidelijke illustraties uit hoe deze principes uit het oude China in onze tijd nog altijd verrassend modern en logisch zijn. Deze worden niet alleen nog steeds toegepast in grote delen van Zuidoost-Azië, maar meer en meer ook in moderne (kantoor)gebouwen in het Westen. Zij zet op heldere wijze de basisprincipes uiteen, geeft treffende voorbeelden van wat er mis kan gaan als deze principes onwetend gebroken worden en hoe er positieve veranderingen tot stand kunnen komen als Feng Shui bewust wordt toegepast.

Lia Bolte

Coaching en training
Gun dat ieder zijn hoofd en hart en buik, seksualiteit kan verbinden tot een geheel. In mijn trainingen en coaching, werk ik met o.a. Pri, Deep democracy, Systemisch werken. Ik verbind het cognitieve, weten vanuit het hoofd met de zelfacceptatie vanuit het hart en de diepe intuitieve wijsheid vanuit de buik, de seksualiteit. Mens zijn in al haar kracht en kwetsbaarheid en vanuit die plek verbinden met anderen en het grotere geheel. Ik werk vanuit de filosofie Play! PRESENCE in het moment zijn, hier en nu , LEAP into it gewoon doen, in het diepe springen, fouten van ADAPTIVENESS o aanpassen aan veranderingen YES, AND ja en..constructief samenwerken, ! IMPACT stevigheid, passie, jezelf neerzetten.
Oprichter, eigenaar en trainer van Beyondmetoo
MeToo is een onderdeel van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Het aan de orde stellen van seksuele intimidatie kan pijnlijk en kwetsbaar zijn. Wij helpen organisaties door het open gesprek met elkaar te voeren. Stappen in de rol van slachtoffer en dader en toekijker. Door middel van theaterscenes dagen we de discussie uit. Helpen standpunten te formuleren en stelling te nemen. Samen kijken we voorbij Metoo en vooruit naar een Wetoo. We ijken samen opnieuw het ethisch kompas, met de wijsheid van nu.

Lia geeft trainingen bekkenbodem en Jade ei voor vrouwen.
Ilona en Lia werken samen in Helende handen.
Tao en reiki zijn een mooi huwelijk. Ze bekrachtigen en verdiepen elkaar. De helende handen zijn een geschenk.
Ilona en Lia geven samen ook Vallei orgasme trainingen.

Edmar en Lia werken samen in Tao meets Tantra.
Voor velen zijn de Taoistische technieken een verdieping op het pad van de Tantra. Wij werken met de Yin, Yang en Yuan en de kracht van de polariteit. Individueel, stellen en groepen.

Daphne en Lia werken samen in Tao voor Musici.
Iron shirt, peesoefeningen en ontspanning: klachten verlichtend, moeiteloos bewegen en zitten, preventief bij burn out klachten. Individueel en in teams.
Daphne is Craniosacraal en shiatzu therapeute, Lia actrice/danseres en coach

Louter Zin Zondagen,
Workshops voor vrouwen die verlangen naar meer vrouwelijkheid in leven en werk.
Tao oefeningen hart en yoni verbinden.

Daphne Zandberg

Chi Kung en de 8 brocaten

De 8 brocaten zijn al eeuwen oud en staan bekend als hele eenvoudige maar zeer effectieve chi kung oefeningen. In deze 8 lessen leer je de basis om deze oefeningen
(simpele bewegingen) zelf dagelijks uit te voeren.

Verder richten we onze aandacht op onze lichaamshouding en meridianen en hoe energie hier doorheen beweegt.
Door een goede basisstructuur kan de energie (QI) vrijer stromen en wordt je ademhaling dieper waardoor (je meer ruimte en blijheid gaat ervaren) je gezondheid en lichaamsbewustzijn vergroot.